Noaptea de Sânziene 2017

Noaptea de Sanziene Eveniment 2017 AZAY

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noaptea de Sânziene la a IX a ediție

Sărbătoare urbană cu muzică românească veche, jazz, expoziții, ateliere și povești în gradina ADP Sector 1

Pe 23 iunie, AZAY și Asociaţia Culturală „Patrimoniu pentru Viitor” vă invită să petreceți noaptea magică a Sânzienelor în grădina Administrația Domeniului Public sector 1 (B-dul Poligrafiei nr. 4). Vor fi alături de noi trupa Trei parale, Mircea Vintilă, Luiza Zan & Iulian Pavelescu și Școala de Balet Jaqueline, ne vor spune povești Dr. Doina Ișfănoni și Irina Rădulescu, vom admira expoziții de patrimoniu, costum popular și ceramică și ne vom juca în ateliere pentru copiii de toate vârstele.

În fiecare an sărbătorim împreună, la vremea solstițiului de vară, venirea Sânzienelor. Este o sărbătoare de patrimoniu căreia vrem să-i oferim un viitor. Sânzienele sosesc cu daruri de leac, folos și dragoste și, așa cum ne-am obișnuit de 9 ani, cu o seară de bucurie și magie într-o grădină luminată feeric.

Noaptea de Sanziene Eveniment 2017 AZAY LS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vizitarea expozițiilor de patrimoniu din grădină:

  • Uniunea Arhitecților din România prezintă proiectul de conservare a Palatului Cultural din Blaj, câștigător al premiului Uniunii Europene pentru Patrimoniu Cultural 2017 / premiile Europa Nostra: http://www.europeanheritageawards.eu/winners/cultural-palace-blaj/;
  • Expoziție de fotografie, Arhitect Valentin Mandache – Case de epocă din București;
  • Colecția de costume populare Andreia Sachelia – Haina de Sărbătoare;
  • Expoziție de ceramică, Daniela Făiniș – Naturalia.
  • Expoziție de ceramică inspirată de cultura Cucuteni – Nicoleta și Ion Mitroi.

Să ne jucăm de-a Patrimoniu ateliere şi jocuri pentru copii 5+ ani

Copiii sunt așteptați la o serie de ateliere unde, în și prin joacă, vor învăța despre patrimoniu. Împreună cu echipa educațională vor afla de căte feluri e patrimoniul, vor împleti coronițe de flori, vor construi clădiri și obiecte de patrimoniu în 3D, vor face vitralii pe calc și, nu în ultimul rând, vor descoperi primii pași de dansuri populare tradiționale.

Asociaţia Culturală „Patrimoniu pentru Viitor” (www.patrimoniu-viitor.ro) a luat fiinţă în 2005 la iniţiativa unui grup de iubitori ai artelor şi culturii. Cunoscută anterior sub numele de Prietenii Muzeelor Minovici, asociaţia şi-a extins activitatea pentru a cultiva respectul faţă de patrimoniul romanesc. Activităţile asociaţiei fac cunoscute istoria, diversitatea şi importanţa patrimoniului românesc pe plan local şi în afara graniţelor ţării şi sprijină muzeele din România. Asociaţia este membră a organizaţiei internaţionale Europa Nostra (www.europanostra.org). Noaptea de Sânziene este în 2017 la a noua ediţie.

Noaptea de Sanziene Eveniment 2017 AZAY LS2

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *