Masa de Crăciun: tips&tricks pentru o petrecere ideală

Masa de Crăciun este unul dintre momentele cheie ale sărbătorii, una dintre ocaziile fericite, de peste an, în care familia se reunește, după foarte mult timp, în jurul aceleași mese și se bucură de momente frumoase împreună și de cadourile de Crăciun.

Pentru că nu e un prânz simplu sau o cină ca oricare alta, nu e suficient doar să folosim paharele și vesela cele mai mai frumoase. Trebuie să luăm în calcul că masa de Crăciun este o masă de sărbătoare, așa încât accesoriile și decorațiunile joacă și ele un rol foarte importat pentru crearea unei atmosfere încântătoare.

masa de crăciun

Decorațiuni pentru masa de Crăciun

Alegeți câteva decorațiuni pentru masă care să nu ocupe foarte mult loc și care să fie și de efect. Foarte interesante sunt suporturile de lumânare sau vazele cu flori.

Accesorii masa de crăciun

Accesoriile au o dublă funcționalitate: au și rol decorativ, dar sunt și utile pentru servirea mesei. Din această categorie fac parte coșurile de pâine, diverse boluri și platouri, frapiere, suporturi prăjituri etc. Iată câteva dintre sugestiile noastre:

Veselă, pahare/cești și tacâmuri

Sigur că, oricât de mult am decora masa, trebuie să avem în vedere și vasele în care se vor servi preparatele și băuturile, de la antreuri, fel principal și desert, până la apă, vin și băuturi calde (ceai/cafea). Toate elementele de pe masă trebuie să fie într-o armonie perfectă. De asemenea, este bine să țineți cont de câteva reguli de aranjare a mesei: niciodată să nu așezați farfuria direct pe masa goală, ci folosiți o față de masă sau suporturi individuale. Aranjați farfuriile astfel: farfuria de serviciu peste care se așază farfuria pentru antreuri și bolul pentru supă. Tacâmurile trebuie aranjate în funcție de ordinea în care vor fi folosite: în dreapta farfuriei vom așeza cuțitele și  lingura pentru supă. Furculițele se pun în stânga farfuriilor. Furculița și lingurița pentru desert vor fi așezate deasupra farfuriilor, paralel cu acestea. Paharul de apă va fi poziționat în dreapta farfuriei, deasupra cuțitelor, urmat de paharul pentru vin alb și ultimul va fi cel pentru vin roșu.

La finalul mesei, veți servi, probabil ceai sau cafea, alături de un desert. Ceștile pentru bături e veți aduce în momentul servirii. La fel și paharele cu băturile digestive, pentru cine dorește. Șampania și alte băuturi aperitiv vor fi servite înainte ca lumea să se așeze la masă.

  • ceasca cu farfurie Lemon Tree

    70lei
    Adaugă în coș

Urmăriți-ne și pe pagina de Facebook pentru mai multe noutăți și idei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *