Gala Resonnance-Concert Umanitar de Pian și Muzică de Cameră

Luni, 19 noiembrie 2018, începând cu ora 19, vor urca pe scena Ateneului Român pianistele Elisabeth Sombart-Președintele Fundație Resonannce, Lavinia Dragoș-Director Resonnance România, Nino Kupreschvili – Resonnance Elveția și Cvartetul Regal, alături de bursierii Asociației Resonnance România, reuniți pentru a susține un concert de pian și muzică de cameră.

Puteți cumpăra bilete direct de aici  – www.bilete.ro/gala-resonnance/gala-resonnance-19-nov-2018

Fondurile strânse din vânzarea biletelor vor fi destinate acordării de burse și continuării activităților Resonnance în România.

Concertul promovează pe scena Ateneului Român muzicieni de excepție în jurul unei pianiste extraordinare, Elisabeth Sombart, care de 20 ani oferă bucurie și alinare ducând muzica clasică în locuri unde ea nu ajunge de obicei: spitale, orfelinate, cămine de bătrâni sau penitenciare.

Fundația susține tinerele talente, copiii din familii fără posibilități materiale, pe care Asociatia Resonnance îi ajută să-și desăvârșească studiile de pian sub îndrumarea unor artiști de renume international.

Mulțumită implicării și susținerii E.ON România, bursierii Resonnance au oferit, din anul 2017 până în prezent, șapte concerte în cadrul campaniei „Dăruiește Lumină” la Căminul pentru persoane vârstnice din Jimbolia, Bocșa, Turda, Bacău, Spitalul Municipal din Târnăveni și Casa Sfântul Iosif din Odorheiu Secuiesc.

Prezența cunoscutei pianiste Elisabeth Sombart este un omagiu adus rădăcinilor sale românești. Din 2013 pianista contribuie la descoperirea, formarea, susținerea și promovarea tinerilor muzicieni din România, oferindu-le posibilitatea de a studia fenomenologia muzicii în cadrul Școlii Resonnance și șansa de a cânta pe scene renumite precum: Ateneul Român, Sala Paderewski (Lausanne, Elveția), Forum Menuhin (Berna, Elveția), Sala Cortot și Conservatorul Rachmaninov (Paris, Franța).

Programul serii va cuprinde: Mozart Variațiunile „Ah! vous dirai-je maman”, Joseph Haydn Concert în do major HobXVIII:5, Franz Liszt: Rapsodia ungară nr.2, Frederic Chopin: Barcarola op. 60, Sergei Rachmaninov Elegie, Haciaturian Sonatina și Dvorak Cvintetul cu pian op.81.

Fundația Resonnance a fost creată în 1998 de pianista de renume internaţional Elizabeth Sombart în Elveţia și s-a născut din dorința de a oferi muzica clasică unui număr cât mai mare de persoane care nu pot avea acces la ea: copiii abandonați din orfelinate, bătrânii din aziluri, celor bolnavi, celor care își ispășesc pedeapsa în închisori dar și tinerelor talente lipsite de o adevărată susținere,
oferindu-le rodul celor 30 de ani de cercetare, experieță și concerte, prin Pedagogia Resonnance: fenomenologia sunetului și a gestului. Fundația Résonnance este prezentă în Elveția, Franţa, Italia,
Spania, Belgia, Liban şi România.
Mai multe detalii despre activitatea fundației găsiți pe www.resonnance.org/ro

Mai multe detalii despre concert găsiți pe pagina evenimentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *